Рецепти смачної паски від ТМ "Щедрик". Поради рівнянкам

Рівненський виробник натуральних смаколиків - ТМ «Щедрик» сердечно вітає з прийдешнім святом Великодня та бажає добра і гармонії у родинах, Божого Благословення і завжди багатих столів. Не забувайте, що обов'язкові продукти для Великоднього кошику - це сир та масло. А поки, напереродні прекрасного свята, торгова марка «Щедрик» ділиться відбірними рецептами різних, але таких смачних пасочок на будь-який смак.

 

 

Творожна паска «Царська»

Приготувати великодню паску самому - це дуже особливий і правильний крок. Розпочати можна з легшого варіанту - творожного. ТМ «Щедрик» пропонує сир, який ідеально пасуватиме - «Надуги» 3%.

Продукти:

• 500 г альбумінного сиру «Надуги»
• 2-3 яйця 
• 200 г сметани ТМ Щедрик
• 100 г вершкового масла ТМ Щедрик (кімнатної температури) 
• 100 г цукру
• 1 ч. л. ванільного цукру, чи екстракту
• 80 г родзинок
• 50 г горіхів (на ваш вибір: волоський, мигдаль, кешью, фундук). 

Спосіб приготування

Для початку промийте родзинки, залийте їх окропом і залиште на 20 хв, злийте воду і просушіть родзинки паперовим рушником. Творог перетріть через сито (або двічі пропустіть через м'ясорубку). Додайте яйця, сметану, цукор, ванільний цукор (чи екстракт) і ретельно вимішайте. Потім додайте нашинковане кубиками вершкове масло і збийте масу за допомогою міксера до пишності і однорідності. Перелийте творожну суміш в каструлю з товстими стінками, поставте на маленький вогонь і готуйте, постійно помішуючи, до закипання. При появі перших ознак кипіння (утворення бульбашок), зніміть каструлю з вогню, поставте у миску з холодною водою (можна додати декілька кубиків льоду у воду) і вимішуйте до повного охолодження. Творожну масу помістіть у холодильник на 1-2 години, так, щоб загустіла. Затім додайте до неї родзинки, подрібнені горіхи і добре вимішайте. Форму для паски застеліть змоченою у воді і складеною вдвічі мерлею і перекладіть туди творожну масу. Краї марлі загніть, а зверху поставте щось важке і помістіть у холодильник на 1-2 доби. Форму поставте у тарілку, щоб з неї могла стікати сироватка. Готову паску акуратно дістаньте, зніміть з неї марлю і поставте на блюдо. Прикрасьте цукатами, сухофруктами, горіхами або ж улюбленим топінгом Щедрик!

 

Шоколадна паска

Цікавий рецепт шоколадної пасочки без використання дріжджів. Таке тісто не треба місити руками, достатньо легенько збити чи вимішати. Гарантуємо, вийде смачно та оригінально!

Візьміть: 

• 200 г вершкового масла ТМ «Щедрик»
• 4 ст.л. какао
• 1,5 склянки цукру
• пакетик ванільного цукру
• 0,5 склянки вершків ТМ «Щедрик»
• 2 склянки борошна
• 1 ч.л. розпушувача
• 4 яйця
• 1 плитку чорного шоколаду
• жменю мигдалю чи волоського горіха.

Спосіб приготування

Вершкове масло розтопіть на слабкому вогні чи водяній бані, додайте какао, ванільний цукор і цукор звичайний. Вимішайте до повного розчинення цукру. Потім додайте пів склянки молока, поставте масу на слабкий вогонь і доведіть до кипіння, постійно помішуючи. Суміш повинна стати однорідною і коли вона повністю остигне, додайте борошно і розпушувач та вимішайте. Тоді додайте яйця і ретельно збийте до однорідності. Подрібнений шоколад та горіхи всипте в шоколадну масу і вимішайте. Розлийте у форми. Після випікання прикрасьте, за бажанням. Можна використати суміш з вареного згущеного молока та масла і прикрасити горіхами

Традиційна паска з «родзинкою»

ТМ «Щедрик» ділиться з вами рецептом, наближеним до традиційної паски, але з особливою родзинкою. Ніжного смаку додасть біле згущене молоко на основі якого готується опара.

 Для неї вам знадобляться:
• 100 г білого згущеного молока ТМ «Щедрик»
• 1/4 склянки борошна (40 г)
• пакетик сухих дріжджів (7 г)
• 0,5 склянки молока ТМ «Щедрик» (125 г).
Для тіста підготуйте:
• 80 г вершкового масла ТМ «Щедрик»
• 3 яйця
• 0,5 ч.л. солі
• 150 г білого згущеного молока ТМ «Щедрик»
• 3-3,5 склянки борошна
• 1,5-2 склянки родзинок, сушеної клюкви чи цукатів за смаком
• ванілін. 

Спосіб приготування:
Для опари в миску влийте підігріте молоко, додайте туди борошно і згущівку. Вимішайте і всипте дріжджі. Залиште до збільшення маси в два рази. Для тіста вершкове масло кімнатної температури збийте до пухкого стану. Тоді додавайте яйця по одному, продовжуючи збивати. Вмішайте згущене молоко, сіль та ванілін, тоді додайте опару. Всипте 1,5 склянки борошна і вимішайте. В тісто додайте сухофрукти за смаком, всипте ще одну склянку борошна і замісіть (має бути липке). Пів склянки борошна висипте на стіл і викладіть тісто, замісіть м’яке пластичне і сформуйте з нього шар. Помістіть у миску і накрийте рушником, залиште на годину-дві для збільшення в 2 рази. Розкладіть у форми на половину і залиште в теплому місці без протягів для підняття тіста до країв. Випікайте до готовності протягом 30 хв - 1,5 год (залежно від форм) в добре розігрітій до 180-200’С духовці. Рекомендуємо прикрасити топінгом Щедрик (нагадуємо, що він не розтікається).

 

Ексклюзивний рецепт паски від родини засновників ТОВ ВТП "Агроперобка" - Рудомських.

Паски печуться на велику родину, тому виходить до 20 шт. (залежно від діаметру форм). Продуктів знадобиться багато: 

• 1 л молока ТМ Щедрик 
• 400 г масла ТМ Щедрик
• 200 г олії 
• 20 яєць
• до 3 кг борошна 
• 200 г свіжих дріжджів
• 500 г родзинок
• цедра 2 лимонів 
• 1 кг цукру
• 1 ст. л. солі 
• 2 пакетики ванілі. 

Спосіб приготування:

Приготування: 1 кг цукру збити з 20 жовтками, вилити в миску для опари. Туди додати 400 г розігрітого масла, 200 г олії та 1 літру гарячого, щойно скип'яченого молока. Суміш вимішати і охолодити до 40'С. Тоді ввести 200 г свіжих дріжджів, розтертих з ложкою цукру і додати 1 кг борошна. Добре вимішати і залишити сходити у мисці, накривши рушником на 1-1,5 години. Як тісто зійде, додати цедру, сіль, ваніль та запарені завчасно родзинки. Місити тісто протягом 40 хв - години, поступово додаючи до 2 кг борошна. Перед початком приготування помолитися, а замішуючи тісто думати лише про хороше.

Отож, ТМ "Щедрик" бажає рівнянам смачної паски та гарних свят! Нагадаємо, придбати смачні і поживні інгредієнти для пасочок можна у магазинах ТМ "Щедрик"

Ключові слова: 

Коментарі

Додати новий коментар

CAPTCHA
Захист від спаму
Фото Капча
Введіть символи з картинки.