Яку паску печуть в різних країнах світу? Рецепти для рівненських господинь

Сьогодні, у чистий четвер багато господинь починають пекти пасочки. Пропонуємо вам кілька рецептів пасок, які є традиційними у різних країнах світу. Сайт "ВСЕ" підготував підбірку рецептів, які, можливо, стануть у нагоді для тих, хто прагне спекти неординарну паску цьогоріч.

 

 

 

Англійські булочки

Інгредієнти для англійських булочок:

  • 600 г + 2 ст. ложки борошна
  • 300 мл молока
  • 70 г вершкового масла
  • 2 яйця
  • 2 ст. ложки цукру
  • 200 г різних сухофруктів
  • 1 ст. ложка меленої кориці
  • 1 ч. ложка меленого мускатного горіха
  • 7 г сухих дріжджів
  • 1 ч. ложка солі

Як приготувати великодні булочки 

Борошно розтерти з вершковим маслом, додати дріжджі, спеції, цукор, сіль і подрібнені сухофрукти. Влити збите з яйцями тепле молоко.

Замісити тісто, скачати в колобок, загорнути в плівку і залишити на 1 год.

Коли тісто підніметься, ще раз добре вимісити. Виліпити круглі булочки діаметром приблизно 5 см, помістити на деко і легенько притиснути. Зробити зверху хрестоподібні надрізи. Залишити на 45 хв.

2 ст. ложки борошна змішати з 5 ст. ложок води, перекласти в кулінарний мішок і видушити на надрізи хрестики. Поставити в тепло на 15 хвилин, щоб булочки підійшли.

Розігріти духовку до 200°С, поставити туди булочки, випікати 20 хв.

Німецький великодній кекс «Гугельхопф»

Інгредієнти для німецького великоднього кексу 

  • 300 г борошна
  • 140 г вершкового масла
  • 150 мл молока
  • 100 г цукру
  • 1 яйце
  • 7 г сухих дріжджів
  • щіпка солі
  • 1 апельсин
  • 75 г родзинок
  • 30 г мигдалю
  • цукрова пудра

Як приготувати німецький «Гугельхопф» 

Розвести в теплому молоці дріжджі. Додати трохи борошна. Ретельно перемішати, накрити і залишити в теплому місці на 1 годину.

Зняти з апельсина цедру, з м’якоті вичавити сік.

У решту борошна додати сіль, цукор, яйце, вершкове масло, апельсиновий сік і опару. Вимісити тісто, щоб не прилипало до рук, накрити і залишити ще на годину.

Родзинки помити, залити гарячою водою і залишити на 10 хв.

Додати в тісто родзинки і дрібно порізану цедру апельсина, ще раз добре вимісити.

Мигдаль ошпарити окропом, залишити на 10 хвилин, почистити від шкірки. Рівномірно викласти мигдалинки на дно форми.

Покласти у форму тісто і залишити ще на 30 хв. Розігріти духовку до 200°С. Випікати кекс 45 хв. Вийняти з духовки, дати трохи охолонути. Перевернути форму на тарілку і вийняти кекс. Перед подачею притрусити цукровою пудрою.

Грецька паска

Інгредієнти:

  • Молоко - 100 мл.
  • Сухі дріжджі - 8 м
  • Ванілін - за смаком
  • Масло вершкове - 50 г
  • Яйце - 1 шт.
  • Цукор - 3 ст. л.
  • Мигдаль подрібнений - 1,5 ст. л.
  • Борошно - 300 грам
  • Пластівці мигдалю - 1 ст. л.

Приготування:

У тепле молоко засипати цукор і борошно (2 ст.л.), а також дріжджі. Перемішати і поставити в тепле місце на 15 хвилин.

У готову опару додати мелений мигдаль, ванілін, розтоплене вершкове масло і збите яйце. Добре перемішати. Просіяти борошно і замісити тісто. Залишити, поки воно не збільшиться в 2 рази. Розділити тісто на дві частини і сформувати з них ковбаски.

Сплести ковбаски в косу, залишити підійти на 20 хвилин. Змастити збитим підцукрованим яйцем і присипати мигдальними пластівцями. Випікати в духовці 25 хвилин. Грецька паска готова.

Голландський хліб на Великдень (паасброд)

Інгредієнти:

  • Для тіста:
  • Борошно - 500 г.
  • Цукор - 1 ч. л.
  • Вершкове масло - 50 г.
  • Молоко - 250 мл.
  • Волоські горіхи - 50 г.
  • Яйце - 1 шт.
  • Зацукрована вишня - 100 г
  • Сухі дріжджі - 7 м
  • Сушена журавлина - 80 м
  • Світлі родзинки - 80 м
  • Мигдаль - 50 г.
  • Цукрова пудра - 2 ст. л.
  • Для начинки:
  • Мигдаль - 150 г.
  • Цукор - 150 г.
  • Яйця - 2 шт.
  • Лимон - 1 шт.
  • Приготування:
  • Розтопити вершкове масло. Молоко підігріти.

У великій ємності змішати молоко з масло і добре розмішати.

Додати 1 ч. л. цукру і сухі дріжджі, ще раз все перемішати, щоб дріжджі максимально розчинилися.

Додати 1 яйце і просіяне борошно. Його краще всього вводити частинами, щоб тісто вийшло однорідним.

Чисту миску змастити олією, викласти тісто, накрити рушником і залишити в теплому місці на 45 хвилин підходити. Воно підніметься в 2 рази.

Родзинки і журавлину залити гарячою водою і залишити на півгодини.
Вишню, мигдаль та волоські горіхи дрібно нарізати.

Мигдаль для начинки дрібно порізати або подрібнити в ступці, не перетворюючи на борошно. До нього додати 150 г цукру, 2 жовтки і сік половини лимона.

Масу добре перемішати і поставити в холодильник до моменту використання. Тісто, яке піднялося, акуратно обм'яти і додати зацукровану вишню, подрібнений мигдаль, волоські горіхи, обсушенні родзинки і журавлину. Все перемішати. Викласти на змащену маслом форму або пергаментний папір тісто завтовшки близько 2,5 см. У центр покласти начинку. Загорнути краї і защипнути. Перевернути пиріг швом вниз і поставити в тепле місце ще на 45 хвилин.

Обмазати пиріг столовою ложкою молока і випікати в розігрітій до 180 ° С духовці 30-40 хвилин. Готовий паасброд посипати цукровою пудрою.

Польська паска

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне - 500 г
  • Вершкове масло - 220 г
  • Молоко - 300 мл.
  • Яйце куряче - 4 шт.
  • Цукор-пісок - 200 г
  • Цукрова пудра - 100 г
  • Сіль - 0, 5 ч. л.
  • Дріжджі сухі швидкодіючі - 10 г.
  • Журавлина сушена - 50 г
  • Лимони - 0, 25 шт.
  • Ізюм темний - 50 г
  • Кокосова стружка - 20 г
  • Цукати лимонні - 50 г
  • Ізюм світлий - 50 г
  • Вишня сушена - 50 г

Приготування:

Змішати гаряче молоко і розтоплене вершкове масло. Просіяти в суміш борошно і інтенсивно перемішати - в тесті не повинно залишатися грудок.  У тісто додати дріжджі і розмішати.

Накрити приготовлену опару рушником і залишити на годину в теплому місці. Яйця збити з цукром до утворення густої білої маси.

В опару додати збиті яйця і сухофрукти. Вимісити за допомогою лопатки. Додати трохи борошна і замішати однорідне тісто густої консистенції. Змастити форму для випікання вершковим маслом. Викласти тісто.

Випікати 50-60 хвилин при температурі 180 градусів. Полити паску сумішшю лимонного соку і та цукрової пудри. Посипати кокосовою стружкою.

Сайт "ВСЕ" вітає рівнян зі святом та бажає смачної паски!

Ключові слова: 

Коментарі

Додати новий коментар

CAPTCHA
Захист від спаму
Фото Капча
Введіть символи з картинки.