ТОП-5 рецептів приготування смачної кави для рівнян

Кава — напій, що виготовляється зі смаженого насіння плодів — «бобів» кавового дерева. Кава найбільше цінується через виражену збадьорливу дію, завдяки вмісту алкалоїдів кофеїну та теоброміну. Кава культивується з давніх часів і займає важливе місце в кулінарних традиціях багатьох культур світу. За деякими оцінками, кавовий напій є другою за об'ємами споживання речовиною на Землі після води (за іншими — другим після води є чай). Пропонуємо кілька рецептів смачної кави.

 

 

Кава «Офламерон» (рецепт 1901 года)

Інгредієнти (на 1 порцію):

  • 1 ч. л. кави (гіркий сорт, дрібний помел)
  • 1 ст. л. напівсухого шампанського
  • 100 мл (півсклянки) води
  • щіпка ванілі

Спосіб приготування:

Розведіть в невеликій кількості води ваніль. Налийте в турку води. Чайну ложку занурте в ванільну суміш і цієї ж ложкою візьміть каву. Засипте каву в турку і варіть на помірному вогні. Як тільки утвориться пінка, додайте в каву шампанське. Тримайте турку на вогні до тих пір, поки не з'явиться міцна пінка, після цього можна вважати, що кава готова. Подавати напій в маленькій чашці.

«Магічна кава»

Інгредієнти (на 1 порцію):

  • 1 чашка звареної кави
  • 1 ч. л. кориці
  • ½ ч. л. мускатного горіха
  • 2 ч. л. згущеного молока
  • 1 ч. л. какао
  • 1 ч. л. меленого мигдалю

Спосіб приготування:

Зваріть кави, в процесі додавши корицю і мускатний горіх. Згущене молоко і какао ретельно перемішайте разом. У чашку налийте півпорції звареної кави, вкладіть туди ж масу (згущене молоко і какао) і перемішайте. Що залишився кави долийте в чашку. Посипте зверху меленим мигдалем і подавайте.

Кава по-східному з шоколадом

  • Інгредієнти (на 1 порцію):
  • 20-25 г кави в зернах
  • 50 г гіркого шоколаду
  • 100 г морозива
  • ½ лимона
  • ¼ ч. л. солі
  • цукор

Спосіб приготування:

Подрібніть шоколад до стану крихти. Наріжте лимон кружальцями. У турку покладіть кави і цукор, розітріть і залийте окропом. Додайте сіль і доведіть до кипіння. Влийте чайну ложку води і розподіліть каву по чашках. Додайте кілька чайних ложок морозива. Посипте зверху тертим шоколадом і подавайте з лимоном.

Кава «Дон Жуан»

Інгредієнти (на 1 порцію):

  • 1 чашка звареної кави
  • 1 ст. л. темного рому
  • 1 ст. л. кавового лікеру
  • 2 ст. л. вершків
  • 2 ч. л. тертого шоколаду

Спосіб приготування:

Налийте в келих ром і підпаліть. Повертайте келих з рідиною, що горить протягом декількох секунд. Влийте лікер, а потім гарячу каву. Обережно, по ручці чайної ложки, влийте вершки так, щоб вони залишалися на поверхні напою. Посипте зверху тертим шоколадом і відразу подавайте.

Кава по-швейцарски з льдом

Інгредієнти (на 1 порцію):

  • 1 чашка звареної кави
  • 1/3 плитки темного шоколаду
  • 1 ст. л. густих вершків (30% -ї жирності або більше)
  • ¼ ч. л. меленої кориці
  • лід

Спосіб приготування:

Приготований заздалегідь кави процідіть і залиште остигати. Половину невеликої каструлі наповніть водою і поставте на вогонь. У мисці розламати шоколад. Як тільки вода в каструлі закипить, поставте миску з шоколадом зверху. Розтоплений на водяній бані шоколад зніміть з вогню. Змішайте мелену корицю, гарячий шоколад і каву, дайте трохи охолонути. Збийте вершки до повітряного стану. У товстостінний келих покладіть пару шматочків льоду, налийте кави з шоколадом, прикрасьте зверху збитими вершками. Зверху посипте меленою корицею і подавайте.

Смачної Вам кави!

за матеріалами з інтернету

Ключові слова: 

Коментарі

Додати новий коментар

CAPTCHA
Захист від спаму
Фото Капча
Введіть символи з картинки.